هنر وب ارائه دهنده راهکارهای نوین بازاریابی آنلاین و تجارت الکترونیک

هنر وب |طراحی سایت – طراحی فروشگاه اینترنتی-بهینه سازی وب سایت

عاقبت کسب و کارهای تلگرامی

عاقبت کسب و کارهای تلگرامی

عاقبت کسب و کارهای تلگرامی

راه‌اندازی کسب و کارهای اینترنتی در این سال‌ها، نه فقط در ایران که در جهان بسیار مورد توجه بوده است، این روزها حضور شبکه‌های اجتماعی عنصری مهم و اثرگذار در کارآفرینی و ایجاد شغل محسوب می شود.

تبلیغات شبکه‌های اجتماعی یک راه‌ ارزان و موثر در ارتباط کسب و کارها با مردم ایجاد کرده است. تا قبل از این، رسانه‌های مکتوب، بنرها در فضای مجازی و تلویزیون محلی برای تبلیغات بودند که هزینه‌های زیادی را شامل می‌شدند، اما این فضا باعث شده است که هر کس برای خودش رسانه‌ای باشد!

 

در این میان، تلگرام یکی از محبوب ترین شبکه های اجتماعی موجود در ایران است، به نحوی که رئیس پژوهشگاه فضای مجازی کشور از فعالیت نزدیک به ۱۷۰ هزار کانال فارسی در شبکه اجتماعی تلگرام خبر می‌دهد، تا جایی که برخی از کانال های تلگرامی که تعداد آن ها نیز کم نیست، ماهانه بیش از ۳۰ میلیون تومان درآمد از این محل کسب می‌کنند!

طبق گفته نائب رئیس کمیسیون کسب و کارهای نوین اتاق ایران، بین ۱۰ تا ۱۵ هزار کسب و کار در ایران به صورت کاملا مجازی اداره می‌شوند. بعد از فیلتر شدن این شبکه‌ها با توجه به افت کاربرهای آن‌ها، خیلی از این کسب و کارها تا ظهور و راه افتادن یک شبکه تازه از تکاپوی کار می‌افتند و برخی از آن‌ها به فروش و راه‌اندازی فیلترشکن رو می‌آورند.

 

محبوبیتی از جنس اثر شبکه‌ای

اکثر کسانی که تلگرام را برای فعالیت یا رسانه کسب کار انتخاب کردند، تابعی از تصمیم جمعی هستند که ظاهرا قبلا توسط سایرین گرفته شده است و خود آن ها نیز در آن دخیل بودند. آن ها در تلگرام کار خود را آغاز کردند چون همه آنجا بودند، همان طور که بسیاری از کاربران “وایبر” و “واتس‌اپ” به تلگرام کوچ کردند، امروز هم قرار است کاربران تلگرام به برنامه دیگری کوچانده شوند. محبوبیت یک رسانه اجتماعی تابع اثر شبکه‌ای است نه تبلیغات و بخش‌نامه. تلگرام هم بدون ممانعت و اجبار می‌توانست دیر یا زود دچار همان شرایطی شود که وایبر شد، کما این که این پیام رسان نشان داده است، با رونمایی از امکانات تازه مثل ایجاد کانال قادر است در کنار ثبات و پایداری، جذابیت خدمات خود را پیوسته بروز نگه دارد.

پیام رسان ایرانی

کسب و کارها پس از تلگرام

وقتی صحبت از کسب و کارهای مبتنی بر تلگرام می‌کنیم، تنها نقش مکمل و رسانه‌ای این پیام‌رسان برای تبلیغات و اطلاع رسانی مد نظر نیست. کسب و کارهایی مستقل در تلگرام شکل گرفتند که با سختی دسترسی کاربران به این پیام رسان دچار آسیب جدی خواهند شد. در شرایط فعلی بسیاری به دنبال فضای جایگزین و بسیاری دیگر به امید از سر گرفتن دوباره فعالیت در تلگرام هستند. تبلیغات پیوسته رسانه‌‌ای برای استفاده و جایگزینی پیام رسان‌های داخلی با توجه به تعدد آن ها موضوع دیگری است که به این سردرگمی تجاری بیشتر دامن می‌زند. در این میان نام‌های مختلفی از پیام‌رسان‌های داخلی به گوش می‌رسد. سروش، ایتا، ویسپی، گپ، بله و بیسفون از پیام‌رسان‌هایی هستند که این روزها کاربران شبکه‌های اجتماعی در حال آزمودن آن‌ها می باشند. پیام‌رسان‌هایی که اگرچه از آن‌ها به عنوان جانشین‌هایی برای تلگرام یاد می‌شود، اما به نظر می‌رسد راه درازی برای دستیابی به محبوبیت و فراگیری این پیام‌رسان محبوب و کاربردی داشته باشند.

شما مالک نیستید، تنها کاربرید

عدم وجود مالکیت قابل دفاع از نظر قانونی و حقوقی اولین چالش بزرگ پیش روی کسب و کارهای مبتنی بر رسانه‌های اجتماعی است. وقتی منابع فنی، مالی، محتوایی یا تبلیغاتی یک کسب و کار بر یک رسانه یا بستر شناور متمرکز شود، با از دست رفتن محبوبیت یا ممانعت فعالیت در آن، همه چیز را باید از اول شروع کرد. صدها ربات و نرم‌افزار مبتنی بر تلگرام از ماه های آینده به طور کامل ناکارآمد شده اند و باید در جای دیگری که هنوز معلوم نیست کجاست، از نو ساخته و فعال شوند. پیام‌رسان ها، رسانه‌های ارزان‌قیمت، با دسترسی آسان و تقریبا ساده‌ای هستند، این موضوع نباید باعث شود در دام سرمایه‌گذاری بیافتید، هیچ سرویسی در دنیای اینترنت، میلیون‌های دلار از منابع خود را هزینه نمی‌کند که شما رایگان صاحب همه چیز شوید. منابع خودتان را متمرکز به یک بستر نکنید.

این مطلب را از دست ندهید: بازاریابی دیجیتال

بهترین جایگزین شبکه های اجتماعی برای کسب و کارهای اینترنتی

شبکه های اجتماعی در کشور ما محبوبیت زیادی پیدا کرده اند، ولی دلیلی برای قرار گرفتن کسب و کار اصلی تان روی یک شبکه اجتماعی که معلوم نیست فردا چه اتفاقی برایش می افتد، نیست. شبکه های اجتماعی بهترین وسیله برای رابطه سازی هستند ولی به هیچ وجه نمی توان آن ها را تکیه گاهی امن برای درآمد زایی دانست .یک پیام رسان فقط یک پیام رسان است، از آن به عنوان رابط و ارجاع دهنده کاربر به صفحه اصلی کسب و کار خودتان، یعنی وب سایت، فروشگاه اینترنتی و یا اپلیکیشن اختصاصی استفاده کنید. به این شکل به سادگی می‌توانید در سایت اصلی تغییرات اطلاع‌رسانی یا کوچ به پیام‌رسان جدید را اطلاع دهید و کاربران مجددا از رسانه جدید شما را دنبال خواهند کرد.

 

بهتر است بیشتر وقت خود را روی وب سایت خود بگذارید که قابل اطمینان و سرمایه گذاری است و در دراز مدت به گسترش کسب و کارتان کمک می کند. سعی کنید هر ایده ای که دارید را فقط روی سایت خود اجرا کنید. درست است که شبکه های اجتماعی ابزار قدرتمندی برای گسترش کسب و کارهای اینترنتی و برند سازی هستند ولی همین برند سازی را با سئو و بیشتر دیده شدن در نتایج جست و جو، بسیار بهتر می توانید انجام دهید. همان وقتی که قرار است روی شبکه های اجتماعی بگذارید اگر روی سایت خود بگذارید ارزش بسیار بالایی برای شما خواهد داشت. از طرفی از طریق وب سایت تان ارتباط بیشتری می توانید با مخاطبان و کاربران خود داشته باشید و خیلی راحت تر می توانید روی آن ها عملیات بازاریابی و اعتماد سازی را انجام دهید. همچنین اگر از طریق تلگرام خدمات و محصولاتی را عرضه می کنید، می توانید کارتان را در قالب یک فروشگاه اینترنتی ادامه دهید. اگر تلگرام به طور کامل فیلتر شود، اتفاق خاصی برای کسانی که کسب و کار خود را در جای مستحکمی مثل یک وب سایت بنا کرده اند نمی افتد. تنها کسانی ضرر می کنند که فکر می کنند تلگرام و دیگر شبکه های اجتماعی جای بسیاری خوبی برای کسب درآمد است.

بدون دیدگاه

ارسال یک دیدگاه